fbpx

Vägg, Golv & Taksystem

Vägg, golv & taksystem levereras från Husfabriken i Nybro. Ett prefabricerat modulsystem med färdig grundplatta, färdigputsad fasad och falsad takplåt.
Eftersom sandwichpanelerna är helt oorganiska och har tillräckligt låga U-värden lämpar sig panelerna utmärkt för passivhus. Resultatet är mycket gott, både vad gäller vikt, energiförbrukning och flexibilitet.
Läs mer på www.husfabrikennybro.se.

Ventilation

Vi har valt decentraliserad ventilation med värmeåtervinning istället för centralt ventilationsaggregat med kanaler till varje utrymme, vilket kan generera till kallras. Samarbetande fläktenheter monteras i ytterväggarna i de utrymmen som ska ventileras. Våtutrymmen kompletteras med fläktenheter med eller utan värmeåtervinning.
Läs mer på www.energybuilding.se.

Värmesystem

Vi har valt NIBE F2040 som är en intelligent och kompakt inverterstyrd luft/vatten-värmepump. Tillsammans med NIBE VVM 325 inomhusdel bildas ett högeffektivt klimatsystem för ditt hem.

NIBE VVM 325 har ett smart och användarvänligt styrsystem vilket ger effektiv uppvärmning/kylning och varmvatten med hög prestanda. Med inkluderad varmvattenberedare, eltillsats, självreglerande cirkulationspump, påfyllningsventil, manometer, säkerhetsventil samt expansionskärl är NIBE VVM 325 helt komplett.

Se video här.

Läs mer på www.nibe.eu.

Golvvärme

Vattenburen golvvärme för uppvärmning är en investering som både är ekonomisk och energisnål. Eftersom golvvärmen täcker en stor yta, så kan rummen värmas upp med låg framledningstemperatur. Du kan alltså sänka temperaturen, uppleva en behaglig värme i rummen samtidigt som du spar energi. Det ger ett bättre inomhusklimat samt gör golvvärme optimalt tillsammans med värmepumpar. Använder du vår golvvärme tillsammans med vårt energismarta, injusterings fria regleringssystem Uponor Smatrix Pulse kan du dessutom sänka din energikostnader ytterligare. Läs mer på www.uponor.se.

Solpaneler

Vi vill bidra till en bättre värld genom att montera effektiva solpaneler och göra det så enkelt och lönsamt som möjligt för dig att producera miljövänlig el.

Våra plusenergihus leveraras med komplett solpanelsystem som kan leverera upp till 15.000 kWh. Totalkonsumtion av hushållet är på ca 8.000 kWh, vilket innebär ett energiöverskott på ca 7.000 kWh som ledigt räcker att driva / ladda exempelvis en elbil.

Fönster & Balkongdörrar

PVC fönster Iglo Energy är en produkt Drutex själva har utvecklat. Fönster är utrustade med ett innovativt tätningssystem, vilket garanterar de bästa parametrarna för energibesparing.

Detta är den första lösningen i världen i ett sådant system där man tillämpar en centraltätning i skummad EPDM.

Systemet garanterar även utomordentliga parametrar för luftgenomsläpp, vattentäthet och vindmotstånd. Denna lösning är perfekt för energibesparande och passiva hus.

Drutex 3– glas PVC fönster har mycket bra U– värde (0,8 standard) och är underhållsfria. De tappar ingen färgnyans genom åren, vilket innebär att era fönster har samma färg som den dagen ni flyttade in i ert hus.

Se video här.

Läs mer på www.drutex.eu.

Ytterdörr - Polardörren

En ytterdörr är en mycket viktig del i ett hus, den är öppningen där allt och alla som ska in eller ut ur huset passerar. En ytterdörr används oftasy flera gånger dagligen och ska tåla både extrem värme och kyla där ytterdörren ska gå att stänga och öppna i alla klimat.

Därför har vi valt polardörren ett hantverk från norra Norrland för kallt klimat och varm passion. Din ytterdörr ska utstråla det du vill förmedla. Oberoende av vilken stil eller krav du har finns det en dörr som passar dig.

Se video här.

Läs mer på www.polardorren.se.

Innerdörrar

GW Easy från Swedoor är en enkel dörr med lätt konstruktion och slät yta. En prisvärd, stabil produkt som fyller ditt grundläggande behov. Alla dörrar i denna serie erbjuds även som skjutdörrar. Läs mer på www.swedoor.se.

Golv

Tarkett Parkettgolv 3 stav pure EK. Tarkett har tillverkat trägolv med genuina hantverksmetoder i Sverige sedan år 1886.Kombinerat hantverk med toppmodern produktion ger dig vackra, funktionella och hållbara parkett / trägolv. Läs mer på www.tarkett.se.

Golv Badrum & Entré

En klinkerplatta kännetecknas av en avsevärt hög täthet genom att leran bränts till den sintrat. Detta ger en hög hållfasthet samt slitstyrka hos klinkerplattan. Den höga tätheten ger också bättre hållbarhet i såväl frost/kyla som i värme vid till exempel golvvärme. 

Färg och form på klinkerplattorna kan väljas av kund från någon av våra leverantörer. 

Badrum Väggar

Med ett brett sortiment erbjuder Fibo ett 100 procent vattentätt väggsystem för badrum, kök och andra rum där väggarna behöver extra ythållfasthet och enkel rengöring.

De har 15 års garanti och uppfyller kraven enligt Boverkets Byggregler och Svensk Byggnorm.

Fibo tillverkas i Lyngdal i Norge, där vi utvecklar nästa generations väggsystem för krävande rum. Vi har inrett tusentals skandinaviska hem, fastigheter och offentliga verksamheter sedan 1951.

Vid nyproduktion och renovering av badrum i Norge används ca 50% Fibo väggskivor och 50% kakel.

Se video här.

Läs mer på www.fibo.se.

Badrumsutrustning

Badrummen är utrustade med följande:

  • IKEA – Hämnes / Rättviken, kommod med 2 lådor. Storjorm, spegelskåp.
  • MORA – Dusch och badkarsblandare.
  • SWEDBERGS – Badkar 150 x 70 cm. Duschväggar Fasett. Toaletter 9085.
  • WHIREPOOL – Tvättmaskin & Torktumlare
 

Kök

Vi har valt IKEA Bodbyn som standard kök i våra hus, bostäder, vi anser att IKEA kök håller den kvalitet, funktionalitet och hållbarhet som våra kunder är värda. Du har självklart även möjligheter att välja annan köksleverantör.

IKEA Bodbyn enligt ritning med Ekbacken bänkskiva, Norrsjön diskho, Mora köksblandare, Uppdrag köksfläkt.

Hushållsmaskiner: Matmässig induktionshäll, Anrätta varmluftsugn, Mattradition mikrovågsugn, Kylande Kyl/Frysskåp A++, Rengöra diskmaskin. Whirlpool WWDE7512 tvättmaskin/torktumlare (bad).
Läs mer på www.ikea.se.

Undertak

Brilliant tak är ett nytt tak från Huntonit med penselmålad yta med ny vitare färg. Brilliant tak från Huntonit är tillverkat i miljövänlig, slitstark, hårt sammanpressad träfiber och målat fem gånger.

Ren naturprodukt som bidrar till ett sunt inomhusklimat, tålig och lätt att rengöra

Läs mer på www.huntonit.se.