fbpx

PLUSENERGIHUS

PASSIVHUS SERIE FH

Passivhus Serie FH har samma grund, vägg och tak konstruktion som Plusenergihusen. Detta innebär att det oerhört bra isolering- / U-Värdet på 0,11 också gäller för husserie FH. Även standarden på fönster, dörrar, golv, kök och bad är detsamma som Plusenergihusen. Det vi gjort med husserie FH är att vi har ”bantat” ner huset utrustning såsom solpaneler, golvvärme, värme och ventilationssystem och tagit in dessa som tillval. Husen har fortsatt permanent boendestandard men ni som kund kan med tillvalen välja vilken prisnivå och standard som passar er. Passivhus FH är en Serie på fem styck standardhus från 72 kvm till 122 kvm boyta.

PLUSENERGI- & NOLLENERGIRADHUS

Nedan har vi tagit fram några radhus. G 325 TPR samt G 286 TPR är plusenergiradhus och G 250 TPR är ett nollenergiradhus. Skillnaden mellan plusenergihus och nollenergihus är att våra plusenergiradhus producerar energi / el på ca 11,000 Kwh men hushållet förbrukar enbart ca 7,000 Kwh, våra nollenergiradhus producerar energi / el på ca 7,000 Kwh och förbrukar lika mycket. Skillnaden rent konstruktionsmässigt är att på plusenergiradhusen är det placerat solcellspaneler på altantaket för att komma upp i totalt ca 60 kvm solpaneler kontra 40 kvm på nollenergiradhusen.

Vår inhouse arkitektbyrå www.silverstad.com hjälper självklart er att ta fram just den planlösning och radhusdesign som passar ert projekt.

GARAGE & CARPORTAR

Nedan har vi tagit fram några garage och carportar. Energi Carporten är framtagen som modulsystem där ni kan bestämma det antal bilplatser ni har behov av. Energi Carporten har ett komplett solpanelsystem monterat på taket som producerar ca 3,300 kWh per bilplats. SunGlass Carport har en modern design med glastak som släpper igenom ljus men skyddar mot regn och rusk, finns i utförande för 1 – 2 bilar. Passivhus dubbel- & enkelbil garage kan utformas och utrustas efter kundens val med bland annat, glasad gång / tunnel mellan hus och garage vilket är bekvämt under dåligt väder, golvvärme, solpanel på tak mm. Övrigt håller garagen vår höga byggnadsstandard och isoleringsvärde.

Vår inhouse arkitektbyrå www.silverstad.com hjälper självklart er att ta fram just den design & funktion och med det antal bilplatser som passar ert projekt.

Energi Carporten

Pris mot förfrågan. Denna är framtagen som Modulsystem där ni kan bestämma det antal bilplatser ni har behov av. Energi Carporten har ett komplett solpanelsystem

Läs mer »

SunGlass Carporten

Pris mot förfrågan. En modern design med glastak som släpper igenom ljus och skyddar mot regn och rusk, finns i utförande för 1 – 2 bilar.

Läs mer »

Passivhus G 62 DG

Pris mot förfrågan. Dubbelgarage kan utformas och utrustas efter kundens val med bland annat, glasad gång / tunnel mellan hus och garage vilket är bekvämt

Läs mer »

KOMPLEMENTBYGGNADER

Med komplementbyggnad menas exempelvis garage, carport, förråd, gäststuga, vedbod, växthus, bastu eller båthus. Komplementbyggnaden ska alltid vara ett komplement till bostadshuset. Man kan exempelvis inte ha en kiosk, bilverkstad eller annan verksamhet i en komplementbyggnad. En komplementbyggnad kan antingen vara lovbefriad eller var byggd med bygglov. Friggebod och attefallshus är exempel på lovbefriade komplementbyggnader.

Här presenterar vi några av våra komplementbyggnader som är anpassade för boende.

Vår inhouse arkitektbyrå www.silverstad.com hjälper självklart er att ta fram just den planlösning och husdesign som passar ert projekt.